Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

Close
Συνδεθείτε Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Οι δαπάνες για τον ημιαγωγικό εξοπλισμό αναμένεται να μειωθούν κατά 14% φέτος και να αυξηθούν κατά 27% το επόμενο έτος

Με την επιβράδυνση του τομέα μνήμης, η κάμψη του 2019 σηματοδοτεί το τέλος μιας τριετούς ανάπτυξης για τις δαπάνες εξοπλισμού FAB.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η μνήμη αντιστοιχούσε σε ετήσιο μερίδιο περίπου 55% του συνόλου του εξοπλισμού, ποσοστό που αναμένεται να μειωθεί στο 45% το 2019, αλλά να ανακάμψει στο 55% το 2020, ανέφερε η SEMI.

Με τη μνήμη που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μερίδιο των συνολικών δαπανών, τυχόν διακυμάνσεις στην αγορά μνήμης επηρεάζουν τις συνολικές δαπάνες εξοπλισμού.


Η ανασκόπηση της SEMI για τις δαπάνες εξοπλισμού FAB κατά το ήμισυ του έτους δείχνει ότι τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων και η εξασθένιση της ζήτησης οδήγησαν σε μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση της DRAM και της NAND (3D NAND) στο τελευταίο μέρος του 2018, μειώνοντας τις δαπάνες μνήμης κατά 14%.

Η πτωτική τάση αναμένεται να συνεχιστεί στο πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ οι δαπάνες μνήμης μειώνονται κατά 36%, αν και οι δαπάνες μνήμης θα μπορούσαν να ανακάμψουν κατά 35% το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το χυτήριο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος τομέας μετά τη μνήμη για δαπάνες εξοπλισμού FAB. Τα τελευταία δύο χρόνια, το ετήσιο μερίδιο κυμάνθηκε από 25% έως 30% ετησίως. Το 2019 και το 2020, το ετήσιο μερίδιο αναμένεται να παραμείνει σταθερό σε περίπου 30%, σημειώνει η SEMI.

Και ενώ τα χυτήρια συνήθως κυμαίνονται λιγότερο από τον τομέα της μνήμης στις δαπάνες εξοπλισμού, δεν είναι ανοσιακά στις μετατοπίσεις στην αγορά.

Για παράδειγμα, μετά τη μείωση της μνήμης, οι δαπάνες για εξοπλισμό χυτηρίου μειώθηκαν κατά 13% το δεύτερο εξάμηνο του 2018 από το πρώτο εξάμηνο του έτους, δήλωσε η SEMI.